About Me

My photo
Simple me. Less talk in reality but talk a lot in my head.

Thursday, 26 April 2012

Goodbye Peninsula

""Hello" is the beginning for "Goodbye" , and "Goodbye" is the ending for "Hello""
                                                                              -Muhammad Shafiq-

cehh !! nak juga feeling-feeling Nelson Mandela . 
Huhuu .
Kenapakah tajuk post kali ni "Goodbye Peninsula" ?

"STUDY ABROAD"
"Pergi Overseas"
"Pindah luar negara"

That's what i told to others . 
Actually bukan study kat luar negara pun .
Bukan nak pindah keluar negara pun .
Semua tanya  negara mana aku pergi .
Haaaa ~

Sorry kawan .
Actually , PLKN memanggil .
And aku dapat dekat Sandakan , Sabah .
Yeahhh !!
Long journey . 
At last , my wish come true .
Teringin nak ke Sabah sebenarnya .
It's gonna be a tough 3 month there .
I can't wait !

On May2 , at 0420 , my journey begin .
And it ends at July14 .

Sebak nak tinggalkan family .
My mom told me 
"Nantikan , kalau kau dah naik bas nak pergi lapangan terbang , mak berdiri kat luar sambil tengok kau bertolak sambil air mata mak mengalir"

Ok .
Nak menangis aku bila mak aku kata macamtu .
I can't imagine how's my mom feelings bila aku takde nanti .
Mak aku kata lagi 
"Time kau kat Sabah nanti kan , ada laa yang masuk bilik kau sambil peluk bantal kau nanti"

Damn ! Tngah menaip ni pun air mata kau dah mengalir bila fikir kan kata-kata mak aku .
Arghhhh !!!

Enough with that .

Pesanan saya buat sahabat baik saya .

Dear Aimi , 
   Kau masih hutang aku hadiah kau time kau kat Sarawak haritu . ingat tuh !! Nanti bila aku balik KL , jangan lupa pasal hadiah tu tau . And lagi satu , kau masih hutang belanja aku lagi . Nanti aku tuntut . Time aku takde ni , jaga diri ok ? Selalu-selalu laa contact aku kat sana nanti . Sorry , time kau pergi Sarawak haritu , aku tak contact kau . 

Dear Ameera ,
  Weyhh !!! Aku nak jumpa kau tak kesampaian pun !! Serius sedih !! Huhh !!!! Kau masih hutang topi dengan aku lagi . Ingat tuh ! Haaaa ~ Nanti bila aku balik KL , aku nak tuntut topi tuh ! Tak kira !!! Huhuuuu ~ Take care kawan .

Dear Fayyad ,
  Yadda yadda yaddd !! Michuuuu !! Sedih nye nak kena tinggal kan korang . *padahal 3 bulan je pongg* . Bila laaa dapat lepak sama lagi ni . Semua dah busy . Haishhh . Nanti bila Shaff dah ada kat KL , kita lepak ok ? Nanti time Shaff kat sana jangan lupa contact tau ! Rajin-rajin laa text . Tau tau tau !!

Dear Hazim ,
   Weyhh !! Rindu kau . HAHA !! Nanti aku balik KL , aku bawakan kau bunga Rafflesia tau . Huhuu . Lama tak lepak dengan kau . Asyik busy je . Menyampah . Ahahahaha . Hope someday dapat jumpa lagi . Take care buddy .

Dear Ain ,
   Ain !!! Ain nak jumpa Shaff asyik tak dapat je kan ? Ahahahahaha . Kasihan . Sorry laaa . You should have told me earlier kalau nak jumpa . Takpe , nanti lepas PLKN kita jumpa ok? Anything just text me . Bye bye .